O‘ZBEKISTONDA XOTIN-QIZLARNING SPORTGA JALB ETILISHI: NAZARIY ASOSLAR VA TARIHIY JARAYONLAR (KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda xotin-qizlarning sport sohasiga jalb etilishi masalasining nazariy asoslari hamda tarixiy shakllanish jarayonlari tahlil qilinadi. Unda xotin-qizlarning jismoniy tarbiya va sport bilan shug‘ullanishiga oid ijtimoiy-pedagogik qarashlar, milliy qadriyatlar va gender tengligi masalalarining ilmiy asoslari yoritilgan. Shuningdek, mustaqillik davrigacha va mustaqillikdan keyingi yillarda xotin-qizlar sportini rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati, normativ-huquqiy hujjatlar hamda amalga oshirilgan islohotlar tarixiy ketma-ketlikda ko‘rib chiqiladi. Maqolada sport orqali xotin-qizlarning sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, ijtimoiy faolligini oshirish va jamiyatdagi o‘rnini mustahkamlashdagi ahamiyati asoslab beriladi.