JISMONIY MADANIYAT VA GUMANITAR FANLARNING O‘ZARO ALOQADORLIGI (KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada "jismoniy tarbiya" tushunchasi madaniy va ijtimoiy hodisa sifatida tahlil qilinadi. Shaxsning umumiy madaniyatining ajralmas qismi sifatida jismoniy tarbiya nafaqat insonning sog‘lig‘i va turmush tarziga, balki jamiyatdagi ijtimoiy ahamiyatiga ham ta'sir qiluvchi muhim fazilatlarni rivojlantirish vositasiga aylanadi. Jismoniy tarbiya uning gumanitar ahamiyatiga asoslanishi kerak. Kasbiy kompetentsiyalarni rivojlantirish ijtimoiy ahamiyatga ega insoniy fazilatlarni (mas'uliyat, mustaqillik, bag‘rikenglik va boshqalar) ularning individual xususiyatlarini hisobga olgan holda rivojlantirishga hissa qo‘shishi lozim