TALABALARNI YENGIL ATLETIKA SPORT TURI TEXNIKASINI TAKOMILLASHTIRISH SAMARADORLIGI (KONFERENSIYA, 2026)
Yengil atletika so‘zi qadimiy yunon so‘zi bo‘lib "atletika" so‘zi o‘zbek tilida kurash, mashq degan ma’noni bildiradi. Qadimiy Yunonistonda kuchlilik va chaqqonlikda musobaqalashgan kishilarni atletlar, deb atalgan. Yegil atletika yirik besh bo‘limga bo‘linadi.Yurish – insonnnig joydan – joyga kuchishning oddiy usul bo‘lib, turli yoshdagi kishilar uchun ajoyib mashq, bo‘lib xisoblanadi