SPORTCHILARNING JISMONIY HARAKATLAR VAQTIDA MOTIVATSIYA BERISHNING PSIXOLOGIK HUSUSIYATLARI (KONFERENSIYA, 2026)
Maqola sportchilarning jismoniy harakatlar vaqtida motivatsiya berishning psixologik hususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Jismoniy faollik va sport mashg‘ulotlari jarayonida sportchilarni rag‘batlantirish, ularning motivatsiyasini oshirish psixologik nuqtai nazardan muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda motivatsiya turlari, uning psixologik xususiyatlari, shuningdek, sportchilarda muvaffaqiyatni ta’minlashda rol o‘ynaydigan faktorlar ko‘rib chiqiladi.