KO‘RISH VA ESHITISH QOBILIYATI CHEKLANGAN O‘QUVCHILAR UCHUN DASTURIY VOSITALAR AMALIY YONDASHUV VA ISTIQBOLLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada ko‘rish va eshitish qobiliyati cheklangan o‘quvchilar uchun mo‘ljallangan dasturiy vositalar tizimi tahlil qilinadi. Unda mavjud texnologiyalar screen readerlar, Optical Character Recognition — Optik belgilarni tanish texnologiyasi (OCR), subtitr va nutqni-matnga vositalari, Braille integratsiyasi va boshqalar, ularni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish metodikasi, samaradorlikni baholash mezonlari hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari sun’iy intellekt, Virtual Reality - Virtual reallik (VR) Augmented Reality-  Kengaytirilgan reallik (AR), Internet of Things - Narsalar interneti (IoT) yoritiladi. Shuningdek, ilmiy-amaliy tavsiyalar va O‘zbekiston sharoiti uchun amalga oshiriladigan loyihalar keltiriladi.