TALABALARDA O‘Z-O‘ZINI ANGLASH VA REFLEKSIYA JARAYONINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada talabalarda o‘z-o‘zini anglash va refleksiya jarayonining psixologik xususiyatlari, ularning shaxsiy rivojlanishdagi ahamiyati hamda ta’lim jarayonida ushbu jarayonlarni shakllantirishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, refleksiya jarayonining psixologik mexanizmlari, ularning o‘quv faoliyatiga ta’siri hamda o‘qituvchining bu jarayondagi pedagogik roli ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan.В данной статье рассматриваются психологические особенности самопознания и рефлексии у студентов, их значение в личностном развитии, а также эффективные методы формирования этих процессов в образовательной среде. Кроме того, анализируются психологические механизмы рефлексии, их влияние на учебную деятельность и педагогическая роль преподавателя в данном процессе с научной точки зрения.This article examines the psychological features of self-awareness and the reflection process in students, their significance for personal development, and effective methods for fostering these processes in the educational context. Additionally, the psychological mechanisms of reflection, their impact on learning activities, and the teacher’s pedagogical role in facilitating these processes are analyzed from a scientific perspective.