ALOHIDA EHTIYOJLI O‘QUVCHILARNI INKLYUZIV MUHITDA O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola boshlang‘ich ta’limda alohida ehtiyojli alohida ehtiyojli o‘quvchilarni inklyuziv muhitda o‘qitishning zamonaviy pedagogik texnologiyalariga bag‘ishlangan. Maqolada inklyuziv ta’limning asosi hisoblangan universal dizayn tamoyillari, uning ta’lim jarayoniga tatbiqi mexanizmlari, shuningdek, alohida ehtiyojli bolalar bilan ishlashda bevosita qo‘llaniladigan amaliy metodlar tahlil qilingan. Xususan, individual rivojlanish rejasini amaliyotga integratsiya qilish, Differensial o‘qitish yondashuvini qo‘llash hamda "Skalafolding" (Yordamchi ko‘priklar) texnologiyasi batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, xulq-atvorni boshqarishda Token tizimi va ijtimoiy ko‘nikmalarni rivojlantirishda Ijtimoiy Hikoyalar kabi motivatsion texnologiyalarning ahamiyati yoritilgan. Maqola boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, maxsus pedagoglar, tyutorlar va inklyuziv ta’lim masalalariga qiziquvchi mutaxassislar uchun amaliy qo‘llanma vazifasini o‘taydi.