MAXSUS EHTIYOJGA EGA BOLALARNI OʻQITISH JARAYONIDA PSIXOLOGIK QOʻLLAB-QUVVATLASHNING SAMARALI YOʻLLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maxsus ehtiyojga ega bolalarni o‘qitish jarayonida psixologik yordam va qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati, asosiy yo‘nalishlari hamda samarali metodlari yoritilgan. Inkluziv ta’lim tizimi sharoitida psixolog, o‘qituvchi va ota-onalar hamkorligining o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada bolalarning individual psixologik xususiyatlarini inobatga olgan holda o‘qitish va ijtimoiy moslashtirish jarayonining ilmiy asoslari keltirilgan.