MAKTABGACHA MAXSUS EHTIYOJGA EGA BOLALARNI O`QITISHDA PSIXOLOGIK YORDAM (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maxsus ehtiyojga ega bollarni öqitish jarayonida psixologik yordamning mazmuni, ahamiyati va amaliy yo'nalishlari yoritilgan. Mulalif bolalarning psixik rivojlanishdagi öziga xosliklarni hisobga  olgan holda, psixolog tomonidan olib boriladigan diagnostik, koreksion va motivatsion ishlarning mo- hiyatini tahlil qiladi. Shuningdek, art-terapiya, sand-terapiya, logoritmik mashğulotlar kabi zamonaviy psixologik yordam usullari haqida söz yuritiladi. Maqolada L. S. Luriya kabi olimlarning ilmiy qarashlariga tayangan holda maxsus ehtiyojli bolalar bilan ishlashda individual yondashuv va jamoaviy hamkorlikning ahmiyati asoslab berilgan.Tadqiqot natijalariga köra tizimli psixolog  yordam bolalarning öziga ishonchini oshiradi, ishtimoiy moslashuvini yengillashtiradi hamda ta'lim-tarbiya jarayonining samaradorligini ta’minlaydi.