BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MILLIY HUNARMADCHILIKNING DASTLABKI MEXANIZMLARNI RIVOJLANTIRISH ORQALI KASBIY TARBIYA BERISHNI TAKOMILLASHTIRISHNING AMALIY SHAKL, USUL VA VOSITALARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida milliy hunarmandchilikning dastlabki mexanizmlarini rivojlantirish orqali kasbiy tarbiya berishning amaliy shakl, usul va vositalari yoritilgan. Milliy hunarmandchilik o‘quvchilarda mehnatsevarlik, sabr-toqat, estetik did va milliy qadriyatlarga hurmatni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada sharqona kasbiy qadriyatlar asosida tarbiya berishning zamonaviy yondashuvlari, o‘quvchilar faoliyatini tashkil etishning innovatsion usullari va ustoz-shogird an’analarining ta’limdagi o‘rni tahlil qilinadi.