MAXSUS EHTIYOJGA EGA BOLALAR UCHUN INKULYIZIV TA’LIM USULLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola maxsus ehtiyojga ega bolalar uchun inklyuziv ta’lim usullarining nazariy asoslari, amaliy jihatlari hamda zamonaviy ta’lim tizimlarida uning ahamiyatini chuqur tahlil qiladi.Inklyuziv ta’lim tushunchasi nafaqat ta’lim olish jarayonida barcha bolalarning teng imkoniyatlarini ta’minlashga, balki ularni jamiyat hayotiga to‘liq va samarali qo‘shilishiga yo‘naltirilgan yondashuv bo‘lib, u maxsus ehtiyojga ega bolalarning shaxs sifatida rivojlanishi va ijtimoiy integratsiyasiga xizmat qiladi.