BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MILLIY HUNARMADCHILIKNING DASTLABKI MEXANIZMLARNI RIVOJLANTIRISHDA SHARQONA KASBIY QADRIYATLAR ASOSIDA TARBIYA BERISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida milliy hunarmandchilikning dastlabki mexanizmlarini rivojlantirish jarayonida sharqona kasbiy qadriyatlar asosida tarbiya berishning mohiyati, mazmuni va ahamiyati yoritiladi. Hunarmandchilik orqali o‘quvchilarda mehnatsevarlik, estetik did, sabr-toqat va milliy g‘urur tuyg‘ularini shakllantirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Maqolada pedagogik yondashuvlar, amaliy mashg‘ulotlar, ustoz-shogird an’analarining ta’limdagi o‘rni va sharqona qadriyatlarning ahamiyati keng yoritilgan.