BO‘LAJAK PEDAGOGLARDA DEONTOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH: MAZMUNI VA AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak pedagoglarda deontologik madaniyatni shakllantirishning mazmuni, bosqichlari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda pedagogik amaliyot, axloqiy tarbiya, reflektiv yondashuvlar va mentorlik tizimining ahamiyati yoritilgan. Deontologik madaniyat nafaqat nazariy bilimlar, balki o‘qituvchi shaxsining ma’naviy barkamolligini ta’minlovchi muhim kasbiy fazilat sifatida qaraladi. Maqolada milliy va umuminsoniy qadriyatlar uyg‘unligida pedagog shaxsining axloqiy kamoloti haqida fikr yuritilgan, amaliy taklif va tavsiyalar bildirilgan.