YOSHLARDA OILAGA MAS'ULYATLI MUNOSABATNI SHAKLLANTIRISHDA KEKSALARNING O’RNI (KONFERENSIYA, 2025)
Oilaga mas'ulyatli munosabatni shakllantirishning keksalarning o’rni. Yoshlarda oilaga mas'ulyatli munosabatni shakllantirishning pedagogik-psixologik asoslari uchun keksalarni o’rni, maslahati, tajribalari, to'g'ri tahlillar va usullarning izlanishini, mas'uliyatning o'rganilishi, o'zlashtirishi va anglashtirilishi kerak. Yoshlarda oilaga mas'ulyatni rivojlantirishda pedagogik va psixologik asoslar mustahkamligi muhim. Bu asoslar yoshlarni tarbiyalovchi, ularga o'zlarini tushuntirib, o'z mas'uliyatlari va oilaviy qonuniyatlar bilan birgalikda qayta belgilash, ularga oilaga mas'ulyatli munosabatni rivojlantirishning asosiy konseptual va tarbiyavi tartibga ega bo'lish va ularga samarali oshiq adabiyot o'qish va rivojlanish imkoniyatini ta'minlashni o'z ichiga oladi .