INKLYUZIV TA’LIM: BARCHA O‘QUVCHILAR UCHUN TENG IMKONIYATLAR YARATISH (KONFERENSIYA, 2025)
Jahon ta’limi amaliyotida ta’lim oluvchilar ehtiyojlariga mosla shuvchan o‘quv muhitini yaratish, variativ o‘quv dasturlaridan foydalanishga bo‘lgan ehtiyoj kun sayin ortmoqda. BMTning ta’lim sohasidagi siyosati yo‘nalishlaridan biri bolalarning alohida ta’lim ehtiyojlari xilma-xilligini hisobga olgan holda ta’lim berishni nazarda tutadigan inklyuziv ta’lim g‘oyalarini ishtirokchi davlatlar tomonidan keng amalga oshirilishini ta’minlash hisoblanadi.