INKLYUZIV TA’LIMNING ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDAGI O’RNI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, uning ijtimoiy-pedagogik mohiyati hamda davlat siyosatidagi ilmiy qarashlar asosida tahlil qilingan. Inklyuziv ta’lim imkoniyati cheklangan bolalarning teng sharoitda ta’lim olishini ta’minlash bilan bir qatorda, ijtimoiy adolat va bag‘rikenglik madaniyatini shakllantiradi.. O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan islohotlar, xalqaro tajriba va pedagogik innovatsiyalar tahlil etilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar asosida inklyuziv ta’limni rivojlantirish, o‘qituvchilarning malakasini oshirish va metodik qo‘llab-quvvatlash masalalari ham yoritilgan.