MUSTAQIL TA’LIM JARAYONIDA IJOBIY MOTIVATSIYANI QO‘LLAB-QUVVATLASHNING PEDAGOGIK USULLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada mustaqil ta’lim jarayonida talabalar motivatsiyasini shakllantirish va uni ijobiy yo‘nalishda qo‘llab-quvvatlash masalalari yoritilgan. Talabalarning o‘qishga bo‘lgan ichki rag‘batini oshirishda pedagogik yondashuvlar, innovatsion metodlar hamda o‘qituvchi shaxsining roli tahlil qilinadi. Shuningdek, mustaqil ta’limda motivatsiyani pasaytiruvchi omillar va ularni bartaraf etishning samarali usullari ko‘rsatib o‘tiladi.В данной статье рассматриваются вопросы формирования мотивации студентов в процессе самостоятельного обучения и поддержания её в положительном направлении. Анализируется роль педагогических подходов, инновационных методов и личности преподавателя в повышении внутренней учебной мотивации студентов. Кроме того, выделяются факторы, снижающие мотивацию в самостоятельном обучении, и предлагаются эффективные способы их устранения.This article explores the issues of developing students’ motivation in the process of independent learning and maintaining it in a positive direction. The role of pedagogical approaches, innovative methods, and the teacher’s personality in enhancing students’ intrinsic motivation to study is analyzed. In addition, the factors that reduce motivation in independent learning and effective ways to eliminate them are discussed.