YOSH AVLODNI TARBIYALASHDA IJTIMOIY PEDAGOGIKA VA OILA PEDAGOGIKASINING INTEGRATSIYASI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada yosh avlod tarbiyasida ijtimoiy pedagogika va oila pedagogikasining o‘zaro uzviy bog‘liqligi hamda integratsiyasi ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Oilaning tarbiyaviy imkoniyatlari, jamiyat va ta’lim muassasalarining ijtimoiy-pedagogik vazifalari, shuningdek, ularning uyg‘unlashuvi jarayonida yuzaga keladigan samaradorlik tahlil qilinadi. Maqolada yunogogikaning yoshlar tarbiyasidagi metodik yondashuvlari asos qilib olinib, oilaviy va ijtimoiy muhitning shaxs kamolotiga ta’siri keng yoritiladi. Shuningdek, yoshlarni barkamol inson qilib tarbiyalashda pedagogik hamkorlikning o‘rni, zamonaviy tarbiya shakl va metodlari ham ko‘rsatib beriladi.