UNIVERSITET MODELLARI STANDARTLARINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy universitetlar faoliyatini takomillashtirishda xalqaro ta’lim standartlari, innovatsion boshqaruv mexanizmlari va ta’lim sifatini oshirish omillari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqotda komparativ, tizimli va analitik yondashuvlardan foydalanilgan bo‘lib, dunyo miqyosida shakllangan universitet modellari — tadqiqot, innovatsion va tadbirkor universitet konsepsiyalari asosida O‘zbekiston oliy ta’lim tizimining istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari yoritilgan. Maqolada milliy oliy ta’lim muassasalarini xalqaro akkreditatsiya mezonlariga moslashtirish, ilmiy-tadqiqot salohiyatini oshirish hamda ta’lim jarayoniga raqamli texnologiyalarni integratsiya qilish masalalari atroflicha o‘rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, universitetlar faoliyatini zamonaviy boshqaruv modeli asosida qayta tashkil etish ta’lim sifatini kafolatlash, ilmiy samaradorlikni oshirish va global raqobatbardoshlikka erishishda muhim omil bo‘lib xizmat qiladi.