MAQSUS EHTIYOJGA EGA BOLALARNI O'QITISHDA PSIXOLOGIK YORDAM (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu ilmiy-amaliy maqola maxsus ehtiyojga ega bolalarni (MEEB) oʻqitish va tarbiyalash jarayonida koʻrsatiladigan psixologik yordamning nazariy asoslari va amaliy ahamiyatiga bagʻishlangan.  ularning taʼlim olishdagi asosiy psixologik qiyinchiliklari tahlil qilinadi, maqolada MEEBlarning rivojlanish xususiyatlari.  Shuningdek, korreksion-rivojlantiruvchi ishlar, psixologik qoʟllab-quvvatlashning zamonaviy metodlari va oilalar bilan hamkorlik qilishning samarali yoʟnalishlari batafsil yoritilgan, inklyuziv taʼlim sharoitida psixologik diagnostika batafsil yoritilgan.  MEEBlarni muvaffaqiyatli ijtimoiy moslashtirishda pedagogika va tibbiyot bilan bir qatorda psixologik yordamning integratsiyalashgan tizimini yaratish zaruriyatini asoslashdan iborat.