OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA SUNʼIY INTELLEKT VOSITALARIDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt vositalarining oliy ta’lim muassasalarida qo‘llanilishi pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘quv jarayoniga integratsiyasi, o‘qituvchilarning metodik yondashuvlari va talabalarning o‘quv motivatsiyasiga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning ta’lim sifatini oshirishdagi imkoniyatlarini ko‘rsatadi. Sun’iy intellekt vositalarining turlari, ularning konstruktivistik va differensial yondashuvlar bilan integratsiyasi, ta’lim jarayonidagi afzalliklari hamda O‘zbekiston va xalqaro tajribalardagi amaliy misollar keltirilgan. Shuningdek, Sun’iy intellekt vositalaridan foydalanishda yuzaga keladigan pedagogik muammolar, etik va huquqiy xavotirlar, kelajakdagi rivojlanish istiqbollari hamda samarali qo‘llash bo‘yicha tavsiyalar asosida yoritilgan.