BARKAMOL SHAXS TARBIYASIDA OILA, DIN VA IJTIMOIY MUHITNING O‘ZARO TA’SIRI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada barkamol shaxs tarbiyasida oila, din va ijtimoiy muhitning o‘zaro ta’siri tahlil qilinadi. Oila insonning dastlabki tarbiya maskani sifatida ma’naviy-axloqiy fazilatlarning shakllanishida muhim o‘rin tutadi. Din esa shaxsda ezgulik, mas’uliyat va halollik kabi insoniy qadriyatlarni mustahkamlaydi. Ijtimoiy muhit esa bu qadriyatlarni amalda namoyon etish uchun sharoit yaratadi. Maqolada ushbu uch omilning o‘zaro uyg‘unligi barkamol, ma’naviy yetuk va ijtimoiy faol shaxsni tarbiyalashning asosiy omili sifatida yoritiladi.