O‘QUVCHI-YOSHLARDA TADBIRKORLIK VA IQTISODIY KOMPENSATSIYALARNI TAKOMILLASHTIRISH (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchi yoshlarda tadbirkorlik va iqtisodiy kompetensiyalarni shakllantirishning mazmuni, ahamiyati hamda zamonaviy yondashuvlar keng yoritilgan. Tadqiqot davomida kuzatish, tahlil, taqqoslash, pedagogik tajriba va nazariy umumlashtirish metodlaridan foydalanildi. Yoshlarning iqtisodiy tafakkurini rivojlantirishda ta’lim jarayonining o‘rni, oilaning va jamoatchilikning roli, shuningdek, me’yoriy-huquqiy asoslarning ahamiyatini ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada o‘quvchi yoshlarda iqtisodiy tafakkur va tadbirkorlik qobiliyatlarini rivojlantirish orqali ularning shaxsiy va ijtimoiy muvaffaqiyatini ta’minlash yo‘llari ko‘rsatib berilgan.