O‘ZBEK OILALARIDA IJTIMOIY TARBIYA MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA XALQ PEDAGOGIKASINING O‘RNI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek oilalarida ijtimoiy tarbiya madaniyatini rivojlantirishda xalq pedagogikasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xalq pedagogikasi — bu asrlar davomida shakllangan, millatning ma’naviy, axloqiy va ijtimoiy tajribasini o‘zida mujassam etgan tarbiya tizimidir. Oila esa ushbu qadriyatlarning eng muhim saqlovchisi va davom ettiruvchisidir. Maqolada oila muhitida yosh avlodni mehnatsevarlik, odoblilik, mehr-oqibat, vatanparvarlik va insonparvarlik ruhida tarbiyalashda xalq an’analari, urf-odatlari va og‘zaki ijod namunalarining o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, zamonaviy ijtimoiy pedagogika nuqtayi nazaridan oilaviy tarbiya jarayonida xalq qadriyatlaridan samarali foydalanish yo‘llari yoritiladi.