INKLYUZIV TA’LIM: GLOBAL TAJRIBA VA O’ZBEKISTON MODELI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’limning global tajribasi va O’zbekistondagi amalga oshirilayotgan inklyuziv ta’lim modeli tahlil qilinadi. Global tajribada inklyuziv ta’limni amalga oshirishda ilg’or mamlakatlarning tajribalari, jumladan, Finlandiya, Kanada, Yaponiya, Janubiy Afrika va boshqa davlatlarning inklyuziv ta’limga bo’lgan yondashuvlari keltiriladi. O’zbekistonda esa inklyuziv ta’limni rivojlantirish bo’yicha ijobiy qadamlar tashlanib, o’quvchilarga maxsus ehtiyojlar asosida individual yondashuvlar qo’llanilmoqda.