TARIXIY YODGORLIKLAR ASOSIDA TALABALARDA MILLIY ONG VA VATANPARVARLIKNI SHAKLLANTIRISH MEXANIZMLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada talabalarda vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirishda tarixiy obidalar va ular asosida tashkil etiladigan ma’naviy-ma’rifiy tadbirlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tarixiy obidalarga sayohatlar, muzey ekskursiyalari, seminar-treninglar, dramatik chiqishlar kabi tadbirlarning talabalarda tarixiy ong, milliy g‘urur va Vatanga sadoqat tuyg‘ularini kuchaytirishdagi ta’siri ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot davomida tahliliy va empirik uslublar qo‘llanilib, talabalar orasida o‘tkazilgan so‘rovnomalar natijalariga tayangan holda aniq xulosalar chiqarilgan. Muallif tomonidan tarixiy merosdan samarali foydalanish orqali yoshlar tarbiyasini yanada chuqurlashtirish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.