TALABA KASBIY RIVOJLANISHIDA IJTIMOIY FAOLLIKNI SHAKILLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHARTLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada talabalarning ijtimoiy faolligini shakillantirish muhim ahamiyatga ega ekanligi yoritiladi. Alohida e’tibor shaxsda ijtimoiylashuv, ta’lim muassasalari va mikromuhit imkoniyatlarini inobatga olgan holda oliy ta’limda talabalarning ijtimoiylashish qobiliyatini shakllantirishga qaratiladi. В статье раскрывается значимость формирования социальной активности студентов. Особое внимание уделяется социализации личности, а также формированию способности студентов к социальной адаптации в условиях высшего образования с учетом возможностей образовательных учреждений и микросреды.