BOLANI IJTIMOIYLASHUVIDA OILA VA MAKTAB HAMKORLIGI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada bola ijtimoiylashuvi jarayonida oila va maktab hamkorligining o‘rni, ularning o‘zaro ta’sir mexanizmlari, hamkorlik shakllari hamda bu jarayonning bola shaxsining shakllanishiga ta’siri keng yoritilgan. Oila bola tarbiyasining birlamchi manbai sifatida ijtimoiy me’yorlarni singdiradi, maktab esa bu jarayonni davom ettirib, bolaning jamiyatda o‘z o‘rnini topishiga ko‘maklashadi. Maqolada shuningdek, oila va maktab o‘rtasidagi hamkorlikni mustahkamlashning samarali yo‘llari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar hamda ijtimoiylashuvning psixologik-pedagogik omillari tahlil qilingan.