IJTIMOIY PEDAGOGIKADA XALQ PEDAGOGIKASINING O‘RNI VA AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy pedagogika fanida xalq pedagogikasining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Xalq pedagogikasi milliy qadriyatlar, urf-odatlar va an’analar orqali yosh avlodni ma’naviy-axloqiy jihatdan tarbiyalashda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada xalq pedagogikasining ijtimoiy tarbiyadagi funksiyalari, uning zamonaviy pedagogik jarayon bilan uyg‘unlashuvi hamda yoshlarning ijtimoiylashuvida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ijtimoiy pedagoglar faoliyatida xalq pedagogikasining samarali qo‘llanish yo‘llari bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.