INKLYUZIV TA’LIM – BARCHAGA TENG IMKONIYAT YARATISH YO‘LIDAGI MUHIM QADAM (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning mazmuni, mohiyati, ahamiyati va uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritilgan. Inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari, uning pedagogik va psixologik jihatlari, O‘zbekiston tajribasida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil etilgan. Maqolada inklyuziv ta’limning insonparvarlik, tenglik va ijtimoiy adolatni ta’minlashdagi o‘rni hamda bu boradagi mavjud muammolar va ularning yechimlari haqida so‘z yuritilgan.