PEDAGOGIKA VA PSIXOLOGIYA INTEGRATSIYASI: ZAMONAVIY TA'LIMDA SHAXS RIVOJLANISHINING ASOSI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada pedagogika va psixologiya fanlarining o‘zaro integratsiyasi zamonaviy ta’lim jarayonida shaxsni har tomonlama rivojlantirishdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Pedagogik yondashuvning ta’lim jarayonini tashkil etishdagi o‘rni, psixologik yondashuvning esa o‘quvchining ichki dunyosini anglash va individual xususiyatlarini inobatga olishdagi ahamiyati tahlil etilgan. O‘qituvchining psixologik bilimlarga ega bo‘lishi va ularni amaliyotda qo‘llay olishi ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qilishi isbotlangan.В статье рассматривается интеграция педагогики и психологии как основа всестороннего развития личности в современном образовательном процессе. Освещается значение педагогического и психологического подходов в обучении и воспитании, подчеркивается необходимость психологической подготовки педагогов для эффективного взаимодействия с учащимися.