(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada kompyuter tizimlarida energiya iste’molini real vaqt “termokartina” (issiqlik xaritasi) ma’lumotlari asosida prognozlovchi sun’iy intellekt modulini yaratish tamoyillari yoritiladi. Taklif etilayotgan model infratovush yoki termal kameralar yordamida yig‘ilgan issiqlik ma’lumotlarini chuqur o‘rganish algoritmlari orqali tahlil qiladi va energiya iste’moli bo‘yicha aniq bashoratlarni shakllantiradi. Ushbu yondashuv sanoat korxonalari, server markazlari, IoT qurilmalarida xarajatlarni optimallashtirishga yordam beradi.