(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada So’fi Olloyorning "Sabot ul-ojizin" asari mazmuni,undagi axloqiy-tasavvufiy g’oyalar,komil inson konsepsiyasi va tarbiyaviy yo’nalishlari tahlil qilinadi.Asarda sabr,tavakkal,qanoat,nafsni poklash,ilmni fazilati singari mafkuraviy tushunchalarning ifodalanishi sharhlanib,uning o’zbek ma’naviy merosidagi o’rni yoritiladi.Tadqiqot asarning badiiy xususiyatlari va ma’rifiy qiymatini ochib berishga qaratilgan.