(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Lison ut-tayr” dostonida tasavvufiy qarashlarning badiiy aks etishi, asarda qo‘llangan ramzlar, Simurgh va Hudhud timsollarining ma’naviy-falsafiy mohiyati hamda dostonning sufiyona g‘oyalarga asoslangan ideallari yoritiladi. Asaridagi ruhiy poklanish, Haqqa yetishish, komillikka intilish kabi tasavvufiy bosqichlar tahlil qilingan.