(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada Nishotiy ijodining yorqin namunalaridan biri — "Qushlar munozarasi" dostonida aks etgan badiiy yangiliklar, shakl va mazmun jihatidan navatorlik unsurlari ilmiy tahlil qilinadi. Asarning tasavvufiy mohiyati, ramziy obrazlar tizimi hamda adabiyotimizdagi munozara janrining rivojiga qo‘shgan hissasi yoritiladi.