(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezis mitoxondriya va plastidalarning hujayradagi asosiy vazifalari va tuzilishi haqida. Unda energiya ishlab chiqarish va fotosintez jarayonidagi rollari hamda endosimbioz nazariyasi yoritiladi. Shuningdek, ularning o’zaro bog’liqligi va biologik ahamiyati tahlil qilinadi.