(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezisda hujayra sitoplazmasida joylashgan muhim organoidlar - lizosoma, sentrosoma va mikronaychalarning tuzilishi yoritib berildi. Unga ko‘ra lizosomaning hujayra ichidagi parchalanish jarayonlaridagi roli, sentrosomaning hujayra bo‘linishidagi ahamiyati hamda mikronaychalarning sitoskelet tarkibidagi vazifalari, organoidlar o‘rtasidagi bog‘liqlik va ularning hayotiy jarayonlardagi ishtiroki mavjud adabiyotlar yordamida tahlil qilindi.