(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
So‘nggi yillarda mikroplastiklar nafaqat okeanlar, balki urban (shahar) ekotizimlarining eng xavfli ifloslantiruvchilaridan biriga aylandi. Ushbu maqolada mikroplastiklarning havoda, yomg‘ir suvida, ichimlik suvlarida va tuproqda tarqalish mexanizmlari o‘rganildi. Shuningdek, ularning inson organizmiga bilvosita ta’siri — oziq zanjiri orqali kirib borishi, gormonal tizimga ta’siri va allergik reaksiyalarni kuchaytirishi ilmiy asosda tahlil qilindi. Tadqiqot urban polimer chiqindilarini kamaytirish strategiyalarini ham taklif qiladi.