(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda inklyuziv taʼlim tizimini rivojlantirish bo‘yicha qabul qilingan davlat qarorlari tahlil qilingan. Xususan, PQ–4551-son qaror hamda 2021–2025-yillarga moʻljallangan inklyuziv taʼlim dasturlari asosida nogironligi boʻlgan bolalar uchun taʼlim imkoniyatlarini kengaytirish, ularni umumtaʼlim muhitiga integratsiya qilish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda inklyuziv taʼlimni joriy etishdagi yutuqlar, mavjud muammolar va logopedik yondashuvning ahamiyati tahlil etilgan.