(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Мақолада вояга етмаганлар ҳуқуқбузарликларини олдини олишда профилактика инспекторлари фаолиятининг ҳуқуқий асослари ва амалиёти таҳлил қилинган. Шунингдек, вояга етмаган шахсларнинг ҳуқуқий мақоми ва ижтимоий ҳимояси, профилактика тадбирлари ҳамда миллий ва халқаро меъёрлар аҳамияти кўриб чиқилган.