(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezis boshlang’ich sinf o’quvchilarida kasbiy deformatsiyaning psixologik xususiyatlarini o’rganishga qaratilgan tadqiqot hissiy charchoq, motivatsiyaning pasayishi depersonalizatsiya va muloqotdagi sovuqlik kabi belgilarni tahlil qiladi. Kuzatuvlar shuni ko’rsatdiki, pedagogning emotsional holati o’quvchilarning o’rganish jarayoniga bevosita ta’sir qiladi. Tadqiqot natijalari kasbiy deformatsiyani kamaytirish uchun psixologik qo’llab-quvvatlash, stressni boshqarish va mentorlik tizimini joriy etish zarurligini ko’rsatadi.