(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Zamonaviy iqtisodiyotda raqobatbardoshlik va daromadlilikni ta’minlash uchun korxonalarda ishlab chiqarish va xizmat ko’rsatishning barcha bosqichlarida optimal boshqaruv tizimini joriy etish talab etiladi. Ularning orasida logistika jarayonlarining optimal tashkil etilishi muhim o‘rin tutadi. Logistika masalalari korxonaning ishlab chiqarish, saqlash, tashish va ta’minlash tizimlarida integratsiyalashgan usulda hal etilsa, ekonomikaning samaradorligi sezilarli darajada yuqorilaydi.