(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqola Alisher Navoiy dostonining o‘n uchinchi bobini tahlil qiladi. Bob buyuk forsigo‘y adib Farididdin Attor madhiga bag‘ishlangan bo‘lib, uning shaxsiy fazilatlari va ijodiy merosini yoritadi. Qushlar yig‘ilishi va Simurg podshohining yagonaligi orqali adolat, martaba va fazilat mavzulari ko‘rsatiladi. Maqola dostonning badiiy, axloqiy va ma’rifiy qadriyatlarini batafsil tahlil qiladi.