(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Bugungi kunda Yashil iqtisodiyot butun jahon buylab ekologik barqarorlikni ta’minlashning eng muhim omiliga aylanib bormoqda. Mamlakatda ekologik xavf –xatarlarni kamaytirish borasida faol sayi harakatlar olib borilmoqda. Bu maqolada Yashil iqtisodiyotga o’tishning muhim ahamiyatlari ko’rib chiqiladi. Bu sayi harakatlarning barqaror iqtisodiyotga va iqtisodiy taraqqiyot uchun qushadigan hissasi tahlil qilinib, O’zbekiston miqyosida amalga oshirilishi zarur bo’lgan bosqichlar izohlanadi.