(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasida ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi. Ta’lim sifatini oshirish, innovatsion yondashuvlarni joriy etish, zamonaviy pedagogik metodlarni qo‘llash va xalqaro hamkorlikni kengaytirish masalalari, o‘qituvchilarning raqamli kompetensiyalarini rivojlantirish, ularni qo‘llab-quvvatlash hamda ta’limni global standartlarga moslashtirish kabi yo‘nalishlar ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ta’lim tizimini modernizatsiya qilishning mamlakatning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy taraqqiyotiga qo‘shayotgan hissasi ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi.