(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Farhod va Shirin” dostonida tasvirlangan 2asosiy qahramon Farhod va Shirinning o’zaro munosabatlari tahlil qilinadi. Asarda ularning muhabbati manfaatdan holi, pokiza va fidoyilikka asoslangan ruhiy yaqinlik sifatida talqin qilinadi. Farhodning mashaqqatli yo’lda namoyon bo’lgan qat’iyati va jon fido qilishi, shuningdek Shirinning sadoqati, matonati va muhabbatga vafodorligi dostonning ma’naviy negizini tashkil etadi. Maqolada ushbu obrazlar orqali navoiy targ’ib qilgan ideal muhabbat tushunchasi, uning axloqiy estetik ahamiyati yoritiladi.