(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Bobur lirikasida milliy ruh mavzusi alohida o‘rin tutadi. Shoir o‘z asarlarida Vatan, millat, ona tiliga bo‘lgan mehrni, tarixiy qadriyatlarni va xalqining ma’naviy merosini yuksak badiiy did bilan ifodalaydi. Uning she’rlari o‘z zamonasining siyosiy va ijtimoiy hodisalarini yoritish bilan birga, milliy o‘zlikni anglash va mustahkamlashga xizmat qiladi. Bobur lirikasida milliy ruh insonning shaxsiy kechinmalari va tarixiy voqealar bilan uyg‘unlashib, o‘ziga xos estetik shakl kasb etadi.