(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy nutq terapiyasi falsafasining asosiy tushunchalari, metodologik yondashuvlari hamda innovatsion yo‘nalishlari yoritilgan. Nutq terapiyasi sohasida inson shaxsiga yo‘naltirilgan yondashuv, kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish, texnologik vositalardan samarali foydalanish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy nutq terapevtlarining kasbiy faoliyatida ijodkorlik, empatiya va interdisiplinar hamkorlikning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari nutq buzilishlarini korreksiyalashda innovatsion usullarni joriy etishning muhimligini asoslab beradi. This article explores the main concepts, methodological approaches, and innovative directions in the philosophy of modern speech therapy. It analyzes person-centered approaches, the development of communicative competence, and the effective use of technological tools in speech therapy. The study also emphasizes the importance of creativity, empathy, and interdisciplinary collaboration in the professional activities of contemporary speech therapists. The results highlight the significance of implementing innovative methods in the correction of speech disorders. В данной статье рассматриваются основные понятия, методологические подходы и инновационные направления философии современной логопедии. Анализируется личностно-ориентированный подход, развитие коммуникативной компетенции и эффективное использование технологических средств в логопедической практике. Также подчеркивается важность креативности, эмпатии и междисциплинарного сотрудничества в профессиональной деятельности современных логопедов. Результаты исследования подтверждают значимость внедрения инновационных методов в коррекцию речевых нарушений.