(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Mazkur maqolada dars jarayonida muloqotni faollashtiruvchi interfaol strategiyalar tizimi, ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri hamda o‘quvchilarning faol ishtirokini ta’minlashdagi o‘rni ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Interfaol yondashuvning asosiy tamoyillari, pedagogik jarayonda qo‘llaniladigan zamonaviy metodlar — “Aqliy hujum”, “Blits-so‘rov”, “Debat”, “Klaster”, “Insert”, “Juftlikda ishlash”, “Guruhlar bilan ishlash”, “Qarorlar daraxti” kabi strategiyalar mazmunan yoritilib, ular orqali o‘quvchilar nutqiy faolligi, tanqidiy fikrlashi va hamkorlik madaniyatini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, maqolada interfaol strategiyalar tizimini dars mazmuniga integratsiya qilish, muloqot kompetensiyasini shakllantirish va o‘quv faoliyatini faollashtirish metodik tavsiyalar asosida asoslab beriladi.