(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu maqolada islom ilmlari taraqqiyotida beqiyos o‘rin egallagan ikki buyuk muhaddis — Imom Muhammad ibn Ismoil al-Buxoriy va Imom Muhammad ibn Iso at-Termiziyning hadis ilmidagi xizmatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Maqolada ularning hayoti, ilmiy faoliyati, hadis to‘plash va tasniflashdagi metodlari, mashhur asarlari hamda hadis ilmi rivojiga qo‘shgan hissalari ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, har ikki allomaning umumiy va farqli jihatlari ochib berilib, ularning islomiy ilm-fan taraqqiyotidagi o‘rni baholanadi.